Кои са най-подходящите зимни обувки

Дали зимата и тази година ще ни поднесе изненади можем само да гадаем, но за да се се окажете неприятно изненадани от нея, решихме да ви опишем в детайли с какви обувки да се обуете в сезона на виелиците, бурите и снегонавяванията. В следващите редове ще ви посъветваме ценно, за да не се окажете и вие неподготвени за студовете, кишите и ледовете.

зимни обувки за дами

зимни обувки

Когато купувате обувки се вглеждайте в материалите. Не си правете компромис с качеството, и заложете на естествените, но ако все пак държите вашите боти или ботуши да не са от кожа, знайте че от година на година тук в страната зимите стават все по-леки и меки, и съответно можете да заложите и на еко кожите и еко велурите. Сред тях има доста добри като качество, издръжливи дори колкото и естествените стига да ги познавате. Не залагайте на шушляковите апрески и на апреските като цяло, защото те са от плат, и няма как да са водонепромокаеми.

Когато измервате обувката си за зимата носете в чантата си плътни чорапи, по възможност хавлиени или вълнени. Студовете са големи през зимата, и мисля че на всяка от нас се е налагало да сложи хавлиен чорап върху чорапогащника си дори и да е облечена в стилна елегантна рокля, а ботушът да е с висок ток. Когато студовете са големи, модата остава на втори план, и удобството и топлината са много важни.

А можем ли да носим велур или набук през зимата? Естествено че, ДА, защото те са сред доста издръжливите материали, стига да са от естествените, но и изкуствените велури вече са с чудесно качество и не отстъпват пред естествените. Ако притесненията ви са насочени относно тава, как ще ги поддържате, ще ви подскажем, че едно леко забърсване е напълно достатъчно с навлажнена кърпа.

Хастарът също е от значение. За да сте с топли и сухи крачета през зимата, не гледайте ботушите или ботите ви да са пълни вътре с булана. Това е само зрителна илюзия, която ще ви принуди да ги купите, а всъщтност ще сте с потни и мокри нозе. Истински ще ви сгреят дунапренените хастари.

След като разбрахте малко от тънкостите, какви зимни обувки сте си наумили да носите в студовете?