Мъжките боти – класическите мъжки обувки за зимата

Мъжките боти са сред най-ползваните мъжки обувки за късната есен и цялата зима. И като се има в предвид че вече е 22-ри октомври, и предстои от вторник сериозно застудяване, искаме да ви споменем малко повече за този вид мъжка обувка, за да си подсигурите комфорт и удобство за студените дни и месеци, като същевременно с това, подчертаете елегантност стил и излъчване на истински мачо.

мъжки боти

В България има разнообразни мъжки боти

Първата класика в жанра при мъжките боти това са тези с дебелите ходила и широки връзководи и плоски вързанки. Не са за подминаване и мъжките кубинки предимно от кожа, както и класическите елегантни мъжки боти за костюм, панталон или дънки предимно в черно. Както при женските, така и при мъжките съществуват модели и с леки токчета, не повече от три сантиметра, които съществено открояват мъжката фигура.

На Българския пазар има богато разнообразие от боти за мъжете, подходящи за носене от началото на есента и в големите студове. Повечето от тях са с топли вати, но ако ще ги носите в по-топлото време не са сред най-препоръчващите се. Има такива и с по-леки хастари, които не биха потили краката ви. Предимно моделите от кожа идват с плътни и зимни подметки, а велурените такива са с леки токове и по-мъничко вата. Класиките са предимно изчистени в черно, като са с вид на обувка, но по-висока с точната височина на мъжката бота.

Мъжете имат невероятната възможност и да си избират от богатата цветова гама предлагаща се на пазара в България. Освен по цвят може да се направи избор дори и според дебелината на ходилото, и според това дали искате да ги връзвате. Мъжете се славят с това че са по-консервативни и не обичат вързанките, има доста разнообразие, както със ципове, така и с цип и вързанки. Както при мъжките, така и при дамските боти за зимата стилът Оксфорд съвсем не е за пренебрегване защото са доста стилно излъчващи. Като цяло производителите на обувки са се постарали значително и през този сезон, за да предложат на пазара стил и удобство съчетани в едно.

Ако сте сред мъжете които са от суетните и не съчетавате дрехата с обувката, наблегнете на класиката – изчистен топъл модел, с дебелата зимна подметка от кожа. Така ботата под падналия крачол на панталона ви, ще изглежда като обувка, но ще сте с топли и сухи крака!