Обувките – слабост на жените!

Отдавна е известно, че има жени, които просто боледуват по желанието си да имат още и още обувки. А дори и тези дами, които не са подвластни на тази зараза знаят, колко важна е обувката за вида и самочувствието на жената. Затова за много от представителките на нежния пол хубавата обувка е поставена на пиедестал, тя е по-важна дори от новата дреха или скъпите бижута.

Ето заради всичко това никак не е странно, че специално изследване установява, че жената има средно по 19 чифта обувки за всякакви поводи.

Въпросното проучване разкрива, че в продължение на целия си живот жените харчат приблизително 16 000 паунда за токчета, ботуши и сандали. Момичетата купуват първия си чифт обувки на висок ток още на 14-годишна възраст. За годината девойките купуват средно по 7 чифта, което до края на живота им прави общо около 469. Според средната цена за всеки чифт жената харчи по 16 000 паунда за 67 години.

Изследването, в което участват 3000 жени, сочи, че средностатистическата жена има по три чифта официални обувки за специални поводи. Обичайно дамите имат по 6 чифта ежедневни сандали или чехли за лятото и три чифта ботуши за зимата.

При това една трета от проучваните дами твърдят, че не могат да устоят и си купуват обувки, въпреки че не могат да си ги позволят